Onze werkwijze

1.
Nieuwsgierig geworden?
Je bent opzoek naar hulp voor je kind of jullie gezin. Als jullie hulp willen ontvangen van Groei & Glunder is er een officiële verwijzing nodig vanuit het lokale team, de huisarts of een gecertificeerde Instelling.
Bel ons!
2.
Aanmelding
Jullie huisarts of de medewerker van het lokale team heeft jullie gezin bij ons aangemeld. Vaak hebben we elkaar al even aan de telefoon gesproken om te bespreken hoe we jullie gezin het beste kunnen helpen. Binnen twee weken plannen we een telefonisch screeningsgesprek in. Tijdens het screeningsgesprek worden jullie verwachtingen en hulpvraag besproken en zal de werkwijze en visie van Groei & Glunder verder worden toegelicht.
Aanmelden
3.
Match met begeleider
Na het kennismakingsgesprek stellen wij een begeleidingsplan op. Dit begeleidingsplan omschrijft de specifieke doelen waar we samen met jullie gezin aan gaan werken. Na de kennismaking koppelen wij binnen 4 weken een begeleider aan jullie gezin. Dit doen wij niet alleen op basis van kennis en kunde, maar zeker ook op basis van persoonlijkheid. Een succesvol begeleidingstraject start immers met een klik tussen jullie gezin en onze begeleider.
4.
Begeleidingstraject
Onze begeleidingstrajecten zijn intensief. We komen wekelijks bij jullie thuis om zowel met ouders als met jullie kind aan de slag te gaan. Deze momenten zijn zowel na als tijdens schooltijd. Het is dus belangrijk dat jullie als gezin doordeweeks tijd vrij kunnen maken voor de gezinsbegeleiding bij jullie thuis. Afhankelijk van de hulpvraag zullen we met jullie als ouders elke week of om de week afspreken. Deze intensiteit is nodig om vaardigheden aan te leren, te automatiseren en te integreren in de dagelijkse structuur van jullie gezin. Een gemiddeld gezinsbegeleidingstraject zal negen maanden duren. De eerste paar maanden zullen intensief zijn, zodra het kan gaan we de begeleiding stap voor stap afbouwen zodat jullie gezin zonder onze hulp weer verder kan..

Telefoon: 020 - 2615085
(voor aanmeldingen bereikbaar van 09:00-12:30)

E-mail: info@groeienglunder.nl
Adres: Houtmankade 334-2 te Amsterdam

© Groei & Glunder 2023 - Alle rechten voorbehouden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram