Onze ontdekkingsreis

Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Wat blijkt echter? Gezinnen en kinderen die hulp nodig hebben staan vaak maanden op een wachtlijst voor ze bij een hulpverlener terecht kunnen. Uit wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat gezinnen het beste geholpen worden daar waar de problemen zich voordoen, thuis of op school. Desalniettemin vindt 80% van de zorg nog steeds op de locatie van zorgaanbieders plaats. Door de toenemende tekorten in de jeugdzorg stijgt de werkdruk, niet alleen de zorg voor de gezinnen maar ook voor de collega's staat onder druk. Dit moeten we toch niet willen? In 2014 besluit Anne-Sophie dat het anders kan en moet, Groei & Glunder is een initiatief vanuit gedrevenheid voor het werk met kinderen en de drang naar een nieuwe frisse wind in de jeugdzorgsector.
2014
Anne-Sophie begint als zzp'er, om de hulp te bieden daar waar de problemen zich voor doen, op school, thuis of op de sportclub. Dit slaat aan, al snel kan Anne-Sophie de vraag naar meer hulp niet aan. Anne-Sophie schakelt Laurien en Paula in en al snel volgen meer collega's....
2016
Om meer ouders tegelijk te kunnen helpen start Anne-Sophie een online platform waar ouders zelf opzoek kunnen gaan naar een hulpverlener voor hun kind, &Thijs genaamd, wat staat voor THuis In Jouw Situatie. Ondanks dat Anne-Sophie in de finale staat van Tedx Amsterdam, mee doet aan het stuartup in residence programma van de gemeente Amsterdam en het Social Impact Lab van PWC wint, lukt het haar niet om met &Thijs door de regels en bureaucratie van de jeugdzorg heen te breken. Als het niet lukt om via een 'nieuwe weg' de jeugdzorg te veranderen, dan maar via een 'oude'. Anne-Sophie schrijft Groei & Glunder in voor de aanbesteding van hoogspecialistische jeugdzorg in Amsterdam. 
2018
Het is ons gelukt! We hebben onze eerste aanbesteding gewonnen en zijn gecontracteerd in Amsterdam Amstelland en Zaanstreek Waterland. We groeien dat jaar met 300%.
2019
Samen sta je sterker dan alleen. We zoeken anderen zorgorganisaties die ook opzoek zijn naar het nieuwe normaal. Want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland zorgeloze zorg kunnen ontvangen. Sizon wordt opgericht, een landelijk netwerk van innovatieve zorgorganisaties.
2020
Ons land wordt getroffen door corona, met alle thuiswerkende ouders wordt het pijnlijk zichtbaar dat voor de kinderen in het speciaal onderwijs geen opvang beschikbaar in Nederland. Wat heb je aan zorgeloze zorg als je als ouders geen ruimte krijgt om te werken? Groei & Glunder besluit Vesper op te zetten, de eerste BSO+ van Nederland vergoed vanuit de wet kinderopvang.

Deze partners reizen al met ons mee

Telefoon: 020 - 2615085
(voor aanmeldingen bereikbaar van 09:00-12:30)

E-mail: info@groeienglunder.nl
Adres: Houtmankade 334-2 te Amsterdam

© Groei & Glunder 2023 - Alle rechten voorbehouden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram