Amsterdam 020 - 2615085 info@groeienglunder.nl

Nieuwsgierig geworden?

Je bent opzoek naar hulp voor je kind of jullie gezin. In de meeste gemeente zijn er de lokale teams die je hierbij goed kunnen helpen. De benaming van het lokale team verschilt per gemeente. In Amsterdam noemen we dit de Ouder- en Kindteams (OKT), in Zaanstad spreken we over Jeugdteams en in de kleinere gemeenten is er een zorgloket in het gemeentehuis. Hier kan je terecht met al je vragen en problemen. De medewerkers van deze teams zullen jullie in sommige gevallen goed op weg kunnen helpen, en in andere situaties zal je worden doorverwezen naar meer specialistische hulp. In dat geval stel je samen met jullie contactpersoon bij de gemeente een perspectiefplan op. Dit is een plan waar jullie gezinssituatie en hulpvraag in worden toegelicht. Als jullie hulp willen ontvangen van Groei & Glunder is er in de meeste gevallen een perspectiefplan nodig en een officiële aanmelding vanuit het wijkteam, de huisarts of Bureau Jeugdzorg.

Aanmelding

Jullie huisarts of okt-adviseur heeft jullie gezin bij ons aangemeld. Vaak hebben we elkaar al even aan de telefoon gesproken om te bespreken hoe we jullie gezin het beste kunnen helpen. Als het klikt plannen we een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Tijdens het kennismakingsgesprek worden jullie verwachtingen en hulpvraag besproken en zal de werkwijze en visie van Groei & Glunder verder worden toegelicht.

Match met begeleider         

Na het kennismakingsgesprek stellen wij een begeleidingsplan op. Dit begeleidingsplan is een verdieping op het perspectiefplan en omschrijft de specifieke doelen waar jullie aan willen werken. Zodra dit plan af is koppelen wij een begeleider aan jullie gezin. Dit doen wij niet alleen op basis van kennis en kunde, maar vooral op basis van persoonlijkheid. Een succesvol begeleidingstraject start immers met een klik tussen jullie gezin en onze begeleider.

Begeleidingstraject

Onze begeleidingstrajecten zijn intensief, we komen wekelijks bij jullie thuis om zowel met jullie als ouders als met jullie kind aan de slag te gaan. Deze momenten zijn zowel na als tijdens schooltijd. Het is dus belangrijk dat jullie als ouders doordeweeks tijd vrij kunnen maken voor de ouder begeleiding. En dat in overleg met school jullie kind een paar uur per week vrij krijgt voor de begeleiding thuis. Afhankelijk van de hulpvraag zullen we met jullie één keer per week, om de week of maandelijks afspreken. Waar we met jullie kind wekelijks aan de slag gaan. Deze intensiteit is nodig om vaardigheden aan te leren, te automatiseren en te integreren in de dagelijkse structuur van jullie gezin. Een gemiddeld traject zal ongeveer negen maanden duren. De eerste paar maanden zullen intensief zijn, zodra het kan gaan we de begeleiding langzaam afbouwen zodat jullie gezin zonder onze hulp weer verder kan.