Amsterdam 020 - 2615085 info@groeienglunder.nl
Esteban – Mathilde

“Op de basisschool was er geen begrip voor de situatie van ons kind en de school bood niet de begeleiding, die nodig is voor ons kind met een vorm van autisme. Direct na de gestelde diagnose in januari 2017 gingen wij, met de behandelend psycholoog, op zoek naar hulp voor ons kind en ons gezin. Een maatschappelijk werker raadde ons Groei & Glunder aan.

We krijgen nu sinds de zomer van 2017 begeleiding vanuit Groei & Glunder en we zijn Supertevreden! Op school hadden we erge communicatieproblemen en was er weinig tot geen begrip. De begeleider van Groei & Glunder bracht vele veranderingen en verbeteringen. Er kwamen bijvoorbeeld observaties op school, waardoor er begrip op de basisschool werd gekweekt.

Het klikt ook heel goed tussen de begeleider van Groei & Glunder en alle 3 onze kinderen. Ze begeleidt niet alleen ons kind met autisme, ze heeft ook aandacht voor de andere kinderen en ons als ouders. Zo heeft de begeleider van Groei & Glunder de slechte relatie tussen onze oudste kind en ons kind met autisme aangepakt en gaat dat contact tussen hen nu echt een heel stuk beter. Ons hele gezin groeit sinds de begeleiding van Groei & Glunder. Wij als ouders hebben ook weer ook weer ruimte gekregen om te kletsen en te lachen met elkaar. We kunnen erop vertrouwen dat de begeleiding in goede handen is. Dat voelt als een enorme opluchting, een nieuw gevoel, heel fijn! Het klinkt misschien gek, wij noemen onze begeleider van Groei & Glunder ‘The Angel’, ze heeft echt enorme verlichting gebracht voor ons hele gezin.

Je vervult altijd een bijzondere rol, als moeder en met een kind met autisme ben je meer dan ‘alleen’ moeder. Het was en is erg moeilijk, toen we de diagnose kregen. Als moeder van een kind met autisme veranderden mijn taken en is het noodzaak om anders stabiliteit te vinden. Je wil ook tijd en aandacht verdelen over de andere kinderen. In ons geval eén van 1 jaar en nog eén van 10 jaar, die ook hun behoeften hebben. Dat is gelukt met de persoonlijke hulp van de begeleider van Groei & Glunder. Ook hebben we vaker goede (glunder) momenten weten te vinden, bijvoorbeeld door te knutselen en puzzelen met ons kind met autisme, dan ervaart ons kind rust. Daar beleven we samen plezier aan dan, ook is lego bouwen favoriet. En er is grote interesse voor de planeten en sterren. Ons kind glundert (en wij dus ook als ouders) als hij zich met dit soort dingen bezig kan houden.

We zijn trots om klant te zijn van Groei & Glunder, er worden altijd snelle oplossingen gevonden en het persoonlijke contact is erg goed. Niet alleen met de begeleider, ook door andere collega’s van kantoor worden we altijd prettig te woord gestaan en geholpen. We voelen goede support en steun vanuit de hele organisatie van Groei & Glunder.

Wij raden andere gezinnen zeker aan om in gesprek te gaan met Groei & Glunder! Je voelt echt steun. De diagnose was erg moeilijk om te krijgen, als ouders, de hulp en het begrip van de medewerkers van Groei & Glunder doet ons erg goed. We kunnen altijd vragen stellen. De openheid, die we ervaren, is erg fijn. We hebben in korte tijd goede structuur en duidelijkheid gevonden en de samenwerking is goed. Het is echt niet altijd makkelijk (geweest). Gelukkig vinden we in de prettige, persoonlijke samenwerking met Groei & Glunder altijd oplossingen.”