Amsterdam 020 - 2615085 info@groeienglunder.nl
Mara

“Ik werk sinds 2 jaar officieel in de jeugdzorg en heb daarvoor ook al verschillende kinderen begeleid in diverse settingen. Ik vind dat kinderen, die (iets) meer hulp nodig hebben, dan een gemiddeld kind, kansen moeten krijgen. Het is heel interessant en leerzaam om met kinderen en ouders te werken, die niet als vanzelfsprekend meekomen in de maatschappij. Vooral de verhalen daarachter maken me nieuwsgierig. Je ziet ouders soms worstelen met de opvoeding. Het is de uitdaging om hen te helpen, om met hen te kijken naar wat het kind en de ouders nodig hebben om tot resultaten te komen. Het is mooi om kinderen en hun ouders te zien groeien en glunderen. Ik kan in dit werk echt iets betekenen, het is betekenisvol werk, wat mij veel energie geeft.

Ik werk dagelijks met de kinderen en hun ouders aan doelen. Samen met ouders kijk ik naar wat bij het gezin past, wat het begeleiden van hun kind(eren) betreft, waarbij hun kwaliteiten worden benadrukt. We bepalen met elkaar welke doelen ze willen behalen, maken daarover afspraken en ik help hen het zelf te gaan toepassen, zodat ik overbodig raak.

Ik vind het vooral belangrijk dat de pedagogische relatie met kind(eren) en ouders goed is. Ik vind (wederzijds) respect belangrijk, ik ben begripvol en leg gemakkelijk contact op ieder niveau. Ik wil dat kinderen en ouders zich veilig voelen en iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden inziet en neemt. Ik ben van nature enthousiast en oprecht geïnteresseerd en sluit daardoor makkelijk aan bij een gezin, waardoor gestelde doelen behaald kunnen worden. Daarbij ben ik flexibel en creatief in mijn werkwijze. Aan een simpel drinkmoment of tijdens het uitlaten van de hond koppel ik zelfs doelen. Hierdoor werk ik spelenderwijs aan doelen i.p.v. voortdurend aan tafel uit een werkboek. Ik wil uitgaan van interesses en het dagelijkse leven van de kinderen en hun ouders, die ik begeleid.

In de zomervakanties ga ik, als vrijwilliger, sinds 10 jaar mee op een jeugdkamp met kinderen uit het dorp in Brabant, waar ik ben opgegroeid. Ik woon sinds 1 januari 2018 in Amsterdam en ben druk geweest met de verbouwing van ons huis. In mijn vrije tijd ga ik graag uiteten met vrienden, shoppen en zoek ik graag de zon op in verschillende landen. Ik ging na mijn verhuizing ook op zoek naar werk als ambulant begeleider en het persoonlijke contact dat bij Groei & Glunder de boventoon voert, spreekt mij erg aan. Bij andere jeugdzorginstellingen vond ik de sollicitaties erg formeel en zakelijk, daar houd ik  niet van. Groei & Glunder is een club die persoonlijke aandacht besteed aan gezinnen én aan haar ambulante begeleiders. Zo zijn er wekelijkse intervisies met collega’s, waardoor onze deskundigheid wordt vergroot en de kwaliteit van ons werk verbetert. Ik kan zowel gezinnen als andere professionals in de jeugdzorg aanraden om het contact met Groei & Glunder aan te gaan.”