Amsterdam 020 - 2615085 info@groeienglunder.nl

AnneSophie
Groei & Glunder is opgericht en ontwikkeld door Anne-Sophie Schürmann. Anne-Sophie is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam als klinisch ontwikkelingspsycholoog. Naast haar ervaringen als psycholoog heeft zij een brede werkervaring met het begeleiden en ondersteunen van gezinnen met kinderen met een ontwikkelingsstoornis. De afgelopen jaren gaf Anne-Sophie cognitieve gedragstherapie aan jongeren die wilden stoppen met roken, was zij groepsbegeleider van lichte tot zwaar verstandelijke beperkte jongeren en gaf zij individuele- en groepsbegeleiding aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis (onder andere ADHD, autisme en agressie-problematieken).

Werkend voor verschillende werkgevers en doelgroepen werd het Anne-Sophie al snel duidelijk hoe stug en log de zorgsector kan zijn. Hierdoor ontstond de behoefte om een energieke (werk)omgeving te creëren waarin persoonlijke ontwikkeling van kind tot begeleider én ouder centraal staan. Waarbij de zorg ten alle tijden snel en toegankelijk voor handen is.

Groei & Glunder is dan ook een initiatief vanuit gedrevenheid voor het werk met kinderen en de drang naar een nieuwe frisse wind in de jeugdzorgsector. Anne-Sophie haar persoonlijke doel is kinderen een ontwikkelingsgerichte omgeving te bieden waarbij de sociaal emotionele en persoonlijke ontwikkeling optimaal gestimuleerd worden. Anne-Sophie denkt vanuit de mogelijkheden en de positie van het kind. Positief opvoeden staat centraal!

Naast te voorzien in kwalitatieve zorg voor kinderen wil Anne-Sophie een kennis instituut ontwikkelen waarbij psychologen en pedagogen de mogelijkheid krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Na bij een aantal grote organisatie’s te hAnneSophieebben gewerkt, besloot Anne-Sophie het lot in eigen handen te nemen en de frisse wind zelf te creëren. En zie daar: Groei & Glunder.

De Trofeeën kast’

In het jaar van onze oprichting is Groei & Glunder genomineerd door het Nederlands Jeugd Instituut voor de Bert Prinsenprijs als “Aanstormend pedagogisch talent met een veelbelovend vernieuwend initiatief in de opvoedondersteuning” (2014). Met onze ideeën rondom innovatie in de Jeugdzorg stonden wij een jaar later in de finale van Tedx Amsterdam in de Stadsschouwburg (2015). En het jaar daarna waren wij deelnemer van het innovatieprogramma van de Gemeente Amsterdam (Startup in Residence) en wonnen wij het ‘Social Impact Lab’ van PriceWaterHouse Coopers (2016).