4 tips | Hoe breng je meer structuur aan in de herfstvakantie

De herfstvakantie is altijd een goed moment om de alledaagse ‘sleur’ een beetje los te laten: verandering in routine kan vaak voor een energieboost en andere mooie impulsen en ontwikkelingen zorgen! Míts erin dat loslaten wel een nieuwe versie van een week -of dag-structuur wordt gevormd.

De basis van balans in het gezin ligt o.a. bij de structuur. Het hebben van een vaste structuur in de week en dag zorgt voor voorspelbaarheid en voorspelbaarheid zorgt weer voor rust en logischerwijs zorgt die rust dan voor de balans.

4 herfstvakantie tips 

  1. Voorspelbaarheid: Kinderen willen weten wat er te doen staat. Zorg er dus voor dat er een duidelijke planning ligt met welke uitjes en taakjes er per dag gepland staan. Visualiseer dit bijvoorbeeld in een overzichtelijke weekplanning.
  2. Duidelijke regels en kaders: Stel (max 5) regels op voor de vakantieperiode. Heb je de regel ingesteld dat uitslapen mag in de vakantie? Kader die regel af met een een vaste ontbijttijd om te zorgen dat je een routine ontwikkelt (wat weer voor voorspelbaarheid zorgt).
  3. Eet op vaste momenten en op een vaste plek: Eetmomenten zorgen voor een duidelijke scheiding en overgang tussen ochtend en middag en dag en nacht. Rustige overgangsmomenten zorgen weer voor rust en balans. Wil je vanwege de vakantieperiode uitzonderingen maken door ook op de bank te mogen eten? Maak daar dan een vaste dag van (bijvoorbeeld: woensdag is bank eet avond)
  4. Zorg voor PLEZIER! De vakantieperiode is er ook om alledaagse regels los te laten en nieuwe dingen te proberen. Met punt 1 voorspelbaarheid, punt 2 duidelijke regels en kaders en punt 3 vaste momenten/plekken in je achterhoofd is dat loslaten een FEESTJE!
Terug naar contact

Telefoon: 020 - 2615085
(voor aanmeldingen bereikbaar van 09:00-12:30)

E-mail: info@groeienglunder.nl
Adres: Houtmankade 334-2 te Amsterdam

© Groei & Glunder 2023 - Alle rechten voorbehouden

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram